adrianag

Adriana Gheorghiescu

Este absolventă a Facultății de arhitectură G.M. Cantacuzino ( 2005) din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi, Iași.

În perioada de studiu din Lisabona ca bursier Erasmus și, mai târziu, ca tânar stagiar în cadrul unui birou de referință din București ( ADN Birou de Arhitectura ), a înțeles ca Iașiul îi este oraș de suflet. În 2009 când a revenit in orașul natal, a acceptat provocarea de a demonstra că într-un oraș European de frontiera estică, ce suferă de un complex de inferioritate a mijloacelor de expresie arhitecturală, se poate face arhitectură de nivelul oricărui mare oraș european.

În 2014, împreună cu Alexandra Berdan, a înființat biroul de arhitectura Miolk. Echipa care s-a coagulat în jurul acestui brand este o echipă tânără și ambițioasă, care a gasit in Miolk motivul de a rămane să profeseze in România.

Deși un birou foarte tânăr, premiile câștigate cu primele proiecte finalizate anul trecut, în 2016 ( Muzeul Elefantilor si Farmacia pentru copii Medik-on ), dovedesc că Miolk iși construiește un loc în peisajul noii arhitecturi ieșene.

Activitatea ca membru in board-ul Fundației Comunitare Iași ( din 2011 ) i-a adus oportunitatea de a construi Fondul de Revitalizare Urbana, fond care a prilejuit concursuri anuale adresate creativilor ieșeni pentru soluții de îmbunătațire a spațiului urban ieșean.

Adriana a ales să îmbine proiectarea de arhitectură cu implicarea în comunitate pentru că amândouă pot construi o lume frumoasa prin pasiune, profesionalism, masură și idei generoase cu mediul și cu oamenii.

 

Miolk este un birou tânăr.

Începută in 2014, povestea Miolk se află la primele pagini – cele de Cuvânt Înainte.

Dar a scris cu temeinicie și mare seriozitate aceste prime pagini.

Vom împartăși auditoriului cele descoperite si fundamentate de noi in acești ani de început.

Cu fiecare proiect am verificat premisa că: forma este rezultatul unui proces complex, bazat pe înțelegerea in detaliu a nevoilor beneficiarului și pe specificul contextual.  Arhitectul este cel care are misiunea de a studia atent  si a găsi soluții inteligente acestor nevoi, chiar dacă uneori îndepărtate de convențional.

Miza consta mereu in crearea unor ambiente coerente. Fiecare gest făcut de Miolk are un sens și fiecare lucru este la locul lui.

În interacțiunea cu peste 35 de clienți, in doi ani, echipa Miolk a avut ocazia de a rafina un produs autentic, prea puțin explorat pe piața de arhitectură regională.

Astfel, dialogul va gravita in jurul Cuvântului Înainte, povestind despre ce se intampla inainte de idei, forme si concepte pentru a-i permite arhitecturii sa inceapă.

 

Testimonial: „Fii atent la toate nevoile și cerințele clientului. În ele vei găsi calea spre un proiect de foarte bună calitate.”

 

FRNsectiune lunga pentru colajModelMRU