header-new-cities-pentru-rba-970x250

NEW CITIES

București, 13 iunie 2016

Conferința inspirațională internațională
despre viitor în arhitectură și urbanism

 

În premieră în România, arhitecți, oameni de cultură, ambasadori, antreprenori vor participa la o conferința inspiraționala cu participare internațională, pe tema viitorului în arhitectură și urbanism – NEW CITIES.

Conferința inspiraționala internaționala despre viitor în arhitectură și urbanism, NEW CITIES, va avea loc pe 13 iunie 2016, în București, la Sala Pictură a Teatrului Național ”I.L.Caragiale”.

PROGRAM

La NEW CITIES:

  • Arhitectul peisagist olandez Niek Roozen, creatorul “The Green City Philosophy” – o strategie “verde” de dezvoltare urbana.
  • Arhitectul japonez Tetsuo Harada,creatorul celei mai inalte cladiri din Japonia.
  • Prof. Dr. Joris Scheers, președinte Consiliului European al Urbaniștilor (ECTP – CEU), despre “orasul ideal, orasul in transformare”.
  • Delegatie oficiala de companii olandeze.
  • Lansare ROMANIAN BUILDING AWARDS – Premiile Nationale pentru Spatiul Construit.

Speakeri

Imagini incarcate

Arh. Serban Tiganas, Romania

Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, profesor la Facultatea de Arhitectura si Urbanism din Cluj-Napoca, membru al Board-ului RBA: ”Orasul este facut din arhitectura, oameni si relatii, interactiuni. Cand toate acestea nu sunt acordate, starea de oras nu este atinsa sau se pierde prin dezagregare.”

Imagini incarcate

Prof.dr. Joris Scheers, Belgia

Presedinte al Consiliului Urbanistilor din Europa, dar si un prestigios sociolog. A studiat cu pasiune fenomenul expansiunii urbane din America Latina, Africa si Asia. ”Calitatea spatiului construit, a arhitecturii dar si calitatea actului administrativ local pot rezolva problemelor actuale ale oraselor Europei.”

Imagini incarcate

Prof.dr. Marian Moiceanu, Romania

Rectorul Universitații de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” București, membru al Board-ului RBA, va prezenta o idee in premiera in Romania: dezvoltarea, la Magurele, orasul care gazduieste cel mai puternic laser din Europa, a unui ecosistem urban in care oamenii, tehnologia si natura vor evolua impreuna.

Imagini incarcate

Oana Davidoglu, Romania

Marketing Manager Saint-Gobain. Va tine o prelegere in care va aborda ”Dezvoltarea durabila a oraselor – Solutii Saint-Gobain pentru cladiri verzi”

Imagini incarcate

Arh. Gökhan AVCIOĞLU, Turcia

Fondator al GAD Architecture, figura emblematica pentru arhitectura turca; autor a numeroase proiecte in SUA, Dubai, Rusia, Libia, Ucraina, Turcia, intervievat de cele mai importante publicatii de arhitectura din lume, dar si de New York Times, invitat in emisiuni prestigioase – la BBC si Channel 4.

Imagini incarcate

Prof.dr. Vintila Mihailescu, Romania

Publicist, psihosociolog și antropolog, fost director al Muzeului Taranului Roman, șeful Catedrei de Sociologie de la SNSPA, membru al Board-ului RBA.”Cetatenii au inceput sa priveasca altfel, recuperativ, propriul oras” – Vintila Mihailescu, in ”Dilema Veche”.

Imagini incarcate

Prof. Victor Neumann, Romania

Istoric si filozof al culturii, profesor de istoria moderna a Romaniei si istoria moderna a Europei la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universitații de Vest Timișoara, membru al Board-ului RBA. Este adeptul revalorificarii patrimoniului, ca exponent al trecutului istoric, in spatiul urban contemporan.

Imagini incarcate

Ioana Ciolacu, Romania

Arhitect si designer de formatie, dar care s-a redescoperit in moda; membru al Board-ului RBA. Castigatoare a European Fashion Award Berlin si a Designer for Tomorrow Award conferit de Stella McCartney; este printre designerii de moda romani cu succes in strainatate. ”Orasul sustenabil este un oras la moda.”

Imagini incarcate

Excelenta Sa, Domnul Kisaburo Ishii – Ambasadorul Japoniei in Romania

Cu o cariera de 30 de ani in planificare urbana și construirea de locuinte, dar si o activitate importanta la nivel guvernamental; in prima sa misiune diplomatica. ”Planificarea urbana cu abordare rigida și convenționala nu este suficienta. Trebuie combinata cu un model de politica urbana comprehensiva si flexibila.”

Imagini incarcate

Arh.Tetsuo Harada, Japonia

General Manager Design Department la Takenaka Corporation, autorul celei mai inalte cladiri din Japonia – Abeno Harukas – un spatiu urban multifunctional care domina cerul orasului Osaka, are 300 m inaltime, este nod pentru reteaua de metrou a orasului si gazduieste un muzeu, un parc, un hotel, spatii comerciale.

Imagini incarcate

Jesus Alberto Pulido Arcas, Japonia

Jesus Alberto Pulido Arcas, inginer de mediu si designer la Ryuichi Ashizawa Architects, Japonia, birou castigator al ”Archdaily Building Of The Year Award 2016 – Industrial Architecture”. ”Orasul ideal este nu cel care care corespunde unui ideal estetic, ci care gaseste o cale de a functiona ca un organism viu.”

Imagini incarcate

Excelenta Sa, Doamna Stella Ronner-Grubačić, Ambasador al Regatului Tarilor de Jos in Romania

Excelenta Sa, Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubačić este o mare sustinatoare a conceptului de ”Green City”: ”Orasele nu sunt doar motoare pentru cresterea economica si inovare, dar sunt locuri in care locuim, muncim si ne recreem. De aceea, trebuie sa transformam asezarile urbane in orase verzi si inteligente.”

Imagini incarcate

Arh. peisagist Niek Roozen, Regatul Tarilor de Jos

Cunoscut prin conceptul “The Green City Philosophy”, care este o strategie “verde” de dezvoltare urbana, folosind influenta pozitiva a plantelor asupra mediului. Din 1998, Niek Roozen a fost implicat in numeroase proiecte de amenajare urbana de anvergura, cele mai multe in China, recunoscute pe plan international.

Imagini incarcate

Arh.urb. Marco Vermeulen, Regatul Tarilor de Jos

Director Studio Marco Vermeulen (SMV), Regatul Tarilor de Jos, este un pasionat al proiectelor care folosesc solutii ingenioase de economisire și generare a energiei, așa cum este Dutch Smart Thermal Grid. ”In anii urmatori, asezarile urbane se vor aproviziona cu energia geotermala pe care o vor produce”.

Imagini incarcate

Marian V. Popa, Romania

Manager al Deutsche Bank Global Technology, are peste 30 de ani de experiența in poziții de conducere in cadrul unor companii importante IT&C din România și Europa; membru al Board-ului RBA. A fost CEO al Endava CEE. Crede ca este important sa ne intrebam cum folosim arhitectura din punct de vedere practic.

Imagini incarcate

Arh. Bolesław Stelmach, Polonia

Unul din arhitectii de top din Polonia, specializat in planificare urbana si design. Supranumit ”stapanul sticlei si betonul”, este castigator a numeroase competitii internationale. Proiectele sale sunt considerate pro ecologice, imbinand imbogatirea peisajului cu respectarea spatiului cultural.

Imagini incarcate

Mihaela Vrabete, Romania

Arhitect specializat în consultanță în planificare urbană și teritorială, management urban si dezvoltare economică, secretar de stat de la Ministerul Devoltării Regionale si Administratiei Publice. A urmat cursuri de Management Urban la Rotterdam, Olanda. A fost arhitect sef al județului Bistrița Năsăud.

Imagini incarcate

Arh. Balázs Csapo, Ungaria

Este autorul design-ului statiei de metrou M4 din Budapesta, cel mai mare proiect de infrastructura din capitala Ungariei din ultimele decenii. Premii: 2016 Golden A’ Design Award in Architecture, Building and Structure Design Category; 2015 ArchDaily Building of The Year Award- Public Architecture.

Imagini incarcate

Florin Mindirigiu, Romania

CEO ABplus Events, organizator, membru al Board-ului RBA. Este creatorul si dezvoltatorul, in ultimii 20 de ani, al celor mai importante evenimente mari dedicate arhitecturii si constructiilor: CAMEX, CONTRACTOR, INGLASS, RIFF, LAUD, GIS, atat in Romania, cat si in Ungaria, Polonia.

Teme

Noile viziuni de dezvoltare a orașelor care sa răspunda provocărilor urbane actuale: aglomerare, poluare, trafic, sistem de transport, spațiu verde etc.
Soluții inteligente de construire, de infrastructură sau de management, menite de a îmbunătăți calitatea vieții în orașe.
”Orașul uman” – despre participare și implicare în viața orașelor, despre modul în care individul trebuie readus în centrul discuției despre viitor în urbanism.

Auditoriu

Auditoriul va fi format din arhitecți, urbaniști, peisagiști, profesori universitari, arhitecti-sefi ai marilor orașe, ingineri, specialisti in dezvoltare urbană, antreprenori, reprezentanti ai administratiei locale si centrale, specialisti in managementul transportului, specialisti in calitatea mediului, studenti.

Testimoniale

„Nu numai economia dar și cultura s-au reorientat către marile zone urbane, catre megalopolisul global, unde economia este bazată pe cunoaștere și industrii culturale și nu pe producția convențională. Cultura și economia globală sunt într-o schimbare rapidă și dramatică, iar orașele și dezvoltarea urbană trebuie să răspundă acestor schimbări. Modelele de dezvoltare urbană din prezent și din viitor trebuie să fie mai receptive și mai flexibile în raport cu transformările economice și culturale, dar fără să-și piardă identitatea. Aceasta presupune nu o planificare urbană rigidă și convențională ci un model de politică urbană comprehensivă și flexibilă”Excelenta Sa, Domnul Kisaburo Ishii, Ambasador al Japoniei in Romania

„Regatul Tarilor de Jos acorda o mare importanta conceptului de Oras Verde. Adaugarea verdelui in oras prin gradini, parcuri sau spatii impadurite sporeste sanatatea si bunastarea celor care locuiesc si muncesc in orase. Spatiile verzi imbunatatesc calitatea aerului si limiteaza valurile de canicula. Mai mult, vegetatia urbana inmagazineaza carbon, ajuta la diminuarea schimbarilor climatice, reduce riscul de inundatii prin stocarea apei in exces.
Avand in vedere toate acestea, Ambasada Regatului Tarilor de Jos este incantata sa fie partenerul ABplus Events in promovarea conceptului de Oras Verde”Excelenta Sa, Doamna Stella Ronner-Grubačić, Ambasador al Regatul Tarilor de Jos in Romania