vlad

ARH. VLAD GAIVORONSCHI

Chairman, ANDREESCU & GAIVORONSCHI, Romania

Biografie:

Vlad Gaivoronschi este arhitect și profesor la Școala Politehnică din Timișoara și Facultatea de Arhitectură.

Au trecut 25 de ani de când a fondat biroul de arhitectură ANDREESCU & GAIVORONSCHI, formând o echipă importantă în domeniul arhitecturii românești. În 2008 a devenit membru al practicii Comisiei Profesionale Internaționale a Uniunii Arhitecților (PPC / UIA), iar în 2010 președintele Ordinul Arhitecților, filiala Timiș. Este autorul a mai mult de 80 de proiecte în arhitectură, urbanism, amenajari interioare, restaurare, dintre care mai mult de 50 sunt materializate. Cele mai importante proiecte l-au adus peste 40 de nominalizări și premii, dintre care 7 la nivel internațional. În anul 1997, membrana de tracțiune care acoperă structura Badea Cartan Market din Timișoara a obținut Premiul European ECCS de construcții din oțel iar în 2008 și 2010 City Business Centre și Seniori Harmonia Residence Timișoara au fost nominalizate la „Mies van der ROHE” Premiul European pentru arhitectură.

City Business Centre Timișoara a obținut, de asemenea, Premiul Consiliului Roman Green Building din 2009. El a participat la expoziții în România, cât și în străinătate, la Budapesta, Viena, Leipzig, Szeged, la Istanbul (expoziția românească la Congresul UIA), Salonic, Bruxelles, Trier, Barcelona, Singapore și Tokyo. În 2010, proiectul său City Business Centre Timișoara a reprezentat România la expoziția cu tema ”Arhitectura Durabilă în Europa”, la Parlamentul European, și a fost selectat pentru World Architecture Festival, Barcelona, 2010.

A publicat numeroase cărțile care au fost premiate, un astfel de exemplu: Cartea ” Proiectul 50/60- Universitatea de Vest din Timișoara ” a obținut nominalizarea la Bienala Națională de Arhitectură din București și a luta premiu la Anuala de Arhitectură Timișoara în 2014. Unele dintre lucrările sale pot fi găsite pe site-uri importante precum: www.archdaily.com, www.architizer.com, www.worldarchitecturenews.com, www.archifloor.com, www.archilovers.com.

În 2012, a primit Diploma de Excelență pentru contribuții deosebite în promovarea arhitecturii romanești la Bienala Naționala de Arhitectură.