Criterii de jurizare pentru premiile Romanian Building Awards, ediția 2019

Gradul de inovare, sustenabilitatea proiectului și, cel mai important, capacitatea de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor sunt câteva dintre criteriile care vor sta la baza jurizării proiectelor pentru premiile Romanian Building Awards, ediția 2019.

Concursul Romanian Building Awards se va desfășura în două etape de jurizare. În prima etapă, lucrările finaliste vor fi selectate de Board-ul RBA, format din cei 9 membri fondatori ai Consiliului Consultativ al Arhitecților din Europa Centrală și de Sud-Est (CCA-CEE). Lista scurtă de proiecte selectate va fi anunțată pe data de 12 aprilie 2019.

În cea de-a doua etapă, juriul internațional RBA va desemna câștigătorii cele de-a treia ediții a premiilor RBA, care vor fi anunțați pe 18 aprilie 2019, în cadrul Forumului Internațional de Arhitectură și Inginerie SHARE București.

„Componența internațională a juriului garantează evalurea rigurosă și luări de poziție argumentate în analiza proiectelor depuse, promovând lucrări care pot servi drept reper în spațiul arhitectural actual”,

precizează organizatorii premiilor RBA 2019.

 

Principii de evaluare a proiectelor

Echipa internațională de jurizare va analiza proiectele depuse în funcție de mai multe criterii de evaluare.

„Ne propunem să scoatem în față cele mai bune proiecte arhitecturale, care au capacitatea de a inspira și de a servi drept reper pentru noul spațiu urbabistic contemporan. Vrem să premiem inițiativa creativă a arhitecților români, care au capacitatea de a se adapta la mersul timpului, deschizând puntea către lumea viitorului”,

precizează membrii juriului RBA.

 

Criteriile de evaluarea pentru premiile RBA sunt:

  • capacitatea proiectului de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor;
  • calitatea arhitecturală a proiectului (calitatea spațiilor interioare și exterioare ale clădirii, a materialelor folosite și rolul pe care îl joacă lumina în proiect);
  • inovația adusă de proiect și estetica acestuia;
  •  modul de abordare a sustenabilității proiectului: structura, îmbunătățirile aduse mediului și consumul de energie;
  • gradul de participare a cetățenilor și implicarea acestora în conceperea spațiului;
  • caracterul transversal al conceptelor de planificare și / sau obiectivele care au ghidat proiectul (sociologie, demografie, istorie, arhitectură, economie, inginerie, amenajare, antropologie).

Încă mai puteți înscrie proiecte pentru premiilor Romanian Building Awards până pe data 8 aprilie 2019, ora 24.00. Detalii privind regulamntul concursului și condiții de participare puteți găsi accesând umătorul link: http://rba.share-architects.com/.