S-au deschis înscrierile pentru premiile Romanian Building Awards

Proiectele arhitectuale pot fi depuse online până pe 1 aprilie 2019. Câștigătorii vor fi anunțați pe 18 aprilie 2019, în cadrul Galei de decernare a premiilor Romanian Building Awards.

 

Aflate la cea de-a treia ediție, Romanian Building Awards (RBA) – Premiile Naționale pentru Spațiu Construit anunță lansarea înscrierilor de proiecte pentru ediția 2019 a evenimentului. Concursul se adresează arhitecților cu drept de semnătură, stagiarilor, studenților, constructorilor, finanțatorilor sau dezvoltatorilor imobiliari. Înscrierea proiectelor în concurs se va face online pe platforma rba.share-architects.com, până pe data de 1 aprilie 2019. Față de edițiile anterioare, ediția din acest an va analiza, juriza și premia proiecte arhitecturale viitoare, încă neconstruite, care au potențialul de a deveni parte a patrimoniului național. RBA va evidenția ceea ce se intenționează să se construiască și nu există încă, aflându-se în acea stare intermediară a proiectului. Evenimentul creează astfel prilejul unei perspective noi asupra spațiului construit din România în viitorul apropiat.

Ediția din acest an a concursului se va desfășura după următoarea structură:

Concursul va avea două etape de jurizare. Prima constă în selecția de către boardul RBA a unei liste scurte de proiecte nominalizate, ce va fi anunțată pe 8 aprilie 2019. Proiectele finaliste vor fi susținute public în fața juriului și a invitaților prezenți în cadrul Forumului Internațional de Arhitectură și Inginerie SHARE, organizat la București, pe 18 aprilie 2019. Un juriu internațional va desemna proiectele de arhitectură câștigătoare, ce vor fi premiate în Marea Gală de decernare a premiilor Romanian Building Awards. Câștigătorii vor primi o diplomă însoțită de un certificat cu recenziile juriului, un trofeu mural, placheta de onoare Romanian Building Awards 2019 și vor fi promovate la nivel național și internațional.

„Proiectul acesta este parte a misiunii noastre de a promova arhitectura și pe creatorii proiectelor arhitecturale. Ne dorim să fim un factor coagulant între arhitecți și dezvoltatori imobiliari, iar în acest sens angrenăm întreaga noastră experiență acumulată în ultimii ani. Prin intermediul rețelei SHARE pe care am dezvoltat-o la nivelul Europei Centrale și de Est, vom susține și promova internațional câștigătorii premiilor RBA, adică pe cei care au dovedit capacitatea de a inspira și de a inova în domeniul arhitecturii contemporane”, a declarat Florin Mindirigiu, președintele Asociației Pro Event.

Premiile Romanian Building Awards au ca scop să ofere o perspectivă asupra ce urmează să se construiască în România în viitorul apropiat. Evenimentul creează contextul propice de înțelegere a complexității manifestărilor arhitecturale actuale și de înțelegere a coeficientul de plus-valoare pe care arhitectura o aduce vieții urbane sau rurale contemporane. În plus, proiectul este și un prilej de a se întări ideea de comunicare, atât în interiorul breslei – între arhitecți, cât și între aceștia și dezvoltatori imobiliari, sau chiar între creatori și publicul nespecializat, preocupat de calitatea mediului în care trăieşte.

Condițiile de participare, calendarul și Regulamentul concursului se găsesc pe pagina web: rba.share-architects.com.

Mai multe informații pot fi obținute prin email la adresa: rba@share-architects.com.

Inițiatori și organizatori:

Ordinul Arhitecților din România,
Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”,
Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii și
Asociația Pro Event